Ny trener ansatt

Ny trener ansatt

Med glede vil styret informere om at Marta Marcinkowska er ansatt i 100 % stilling, som daglig leder og hovedtrener. Arbeidsoppgavene for stillingen gjelder i hovedsak tennisskole, Tennis-SFO, «ansikt utad og innad» som daglig leder, medlems/kursadministrasjon og aktiv deltagelse i utvikling av klubben.

Nå er det ikke lenge igjen til at Marta starter hos oss. Vi som allerede har truffet henne gleder oss til å trene, samarbeide og bli enda mer kjent med henne. Vi kan fortelle at hun er lett å snakke med, åpen, veldig hyggelig og har mange spennende ideer om hvordan vi kan utvikle HTK videre. Du kommer sikkert til å treffe henne snart. Hun er allerede i full gang med å sette seg inn i klubbens mål, medlemmer, årsplan, m.m. samt planlegging for oppstart av SFO i August og vår sommercamp uke 32 med ca 40 påmeldte.

Her er litt om bakgrunnen hennes:

Allerede som 7-åring begynte Marta å spille tennis. Hun spilte profesjonell juniortennis i hjemlandet sitt, Polen. Sine beste rangeringer da var 10 i double og 18 i single.

Senere flyttet hun til USA. Der bodde hun først i Oklahoma hvor hun spilte 1.divisjons college tennis mens hun studerte psykologi og coaching ved University of Tulsa. Med laget sitt vant hun to ganger C-USA Conference Championships og var regelmessig på topp 30 skoler i USA. Sammen med partneren Thalia Diaz Barriga (Mexico) ble hun ranket på 7. plass i en skole som har historisk toppresultater i double.

Hun bodde også i Florida hvor hun tok MBA-grad i Human Resources Management samtidig som hun var assisterende tennistrener for herre- og damelaget ved Saint Leo University.

I løpet av sine 5 år i USA hadde hun andre tennis relaterte stillinger som tennisproff i «Sporttime» klubb i Amagansett East Hampton, og tennisdirektør i sommerleiren «Lavi» i Pennsylvania. Hun fikk også et USPTA-trenerbevis (United States Professional Tennis Association).

Tilbake i Polen jobbet hun med å promotere tennis i regionen hennes hvor hun var med å organisere en profesjonell tennisturnering for kvinner (Powiat Poznanski Open 25 000 USD). Hun spilte også en tysk tennisliga «Verbandsliga» i FC Stukenbrock tennisklubb hvor hun spilte på en topplassering i single og double.

Marta flyttet til Gjøvik i 2016 hvor hun jobbet som tennistrener for alle aldre og nivåer i 6 år. I 3 år trente hun Mia Lazetic som er i toppen av sin aldersgruppe i Norge og trener for tiden i Spania. Hun jobbet under ITF Junior 4 Gjøvik Open turnering samt NM Senior på Gjøvik.

I det siste året var hun deltidstrener på Lillehammer TK og i de siste 6 måneder jobbet hun også deltid i Asker tennisklubb under nasjonale U12 og U14.

Hun har samboer, 3 stebarn og 2 hunder på Gjøvik. Målet hennes er å bli i Norge og bidra til å utvikle tennis og god sportsånd blant barn og voksne. Hun elsker å utvikle spillere, uansett hvilket nivå de er på. Samtidig brenner hun for å undervise i konkurranse teknikk hvor hun har som mål å gjøre konkurranse spill gøy og tilgjengelig for alle. Hun ser frem til å bidra med sin kompetanse og erfaring til at HTK utvikler seg og blomstre til sitt fulle potensiale.

Snart skal hun konkurrere på NM veteraner i Asker som hun synes er en stor og verdifull erfaring å gå videre med. Vi heier for Marta og ønsker henne velkommen til oss!